de Singel

DE SINGEL maakt zijn rol al jaren waar als Vlaamse draaischijf voor grootschalige kunstevenementen. De combinatie van kunst tonen én onderwijzen onder één dak maakt van dit huis een unieke broedplaats in het internationale cultuurlandschap.

DE SINGEL is nog om een andere reden uniek: de nieuwbouw die aan het complex werd toegevoegd maakt van de site een ‘vervlochten' mijlpaal in het oeuvre van twee van onze grootste architecten: Léon Stynen (1899-1990) en Stéphane Beel (1955). Stynen bouwde vanaf 1958 gedurende 20 jaar aan DE SINGEL in zijn oorspronkelijke vorm. Bewonderaar van het eerste uur Stéphane Beel voegde daar twintig jaar later, met veel respect voor het werk van zijn voorganger, een nieuw volume aan toe.

De rondleiding biedt een verhelderende inkijk voor en achter de schermen van DE SINGEL, terwijl u ook vanalles aan de weet komt over het denken en werken van twee van onze grootste modernistische architectuuriconen.

Praktische info

Vertrek: Inkom van DE SINGEL (ingang Desguinlei 25) onderaan de trap

Duur van de rondleiding: 1 1/2 uur

Prijs: € 80,00 (maximum 20 personen per gids)

Mogelijk alle dagen (overdag en op avonden waar er geen voorstellingen plaatsvinden). Niet op feestdagen en tijdens de zomersluiting van DE SINGEL.

Reserveer

BOOK NOW