Aan de rand van de stad

Groen Kwartier en Zurenborg

De omsloten site van het voormalige Militair Hospitaal van Antwerpen uit 1911 werd in de stad geïntegreerd en ontwikkeld tot een open, doorwaadbare, autoluwe, groene woonwijk. Gekoppeld aan initiatieven zoals het PAKT ontstaat er een interessante mix van wonen, werken, stadslandbouw, spelen, eten en drinken en een samengaan van monumenten en hedendaagse ingrepen en nieuwbouw.

De naburige 19de-eeuwse wijk Zurenborg vormt een bijzonder geheel dat met veel stedenbouwkundige zorg is aangelegd. Het is een levend en dynamisch stukje stad dat voor nieuwe uitdagingen staat. Tussen de woonwijk Zurenborg, de Singel en de Ring ligt namelijk een gebied met een groot potentieel dat wacht op herontwikkeling. Een nieuw spoorpark zal deze wijk verbinden met Park Spoor Oost.

Aan Berchem station werd het oude postgebouw afgebroken en verrees een gloednieuwe kantoorsite, Post X. Dit complex van 9 gebouwen combineert duurzaamheid, service en mobiliteit. Een nieuwe fietsbrug over de Singel verbindt de site met het station en vervolledigt de fietsostrade. Wolvenberg is het enige natuurreservaat van de binnenstad.

 

Praktische info

Bel of mail ons voor een voorstel en offerte voor een geslaagd bezoek.

Tel.: 0032 3 338 39 39 - E-mail: info@expeditiedestad.be

Reserveer

BOOK NOW