Smart green city / Nieuw-Zuid

In het Zuiden, op de rand

In het Zuiden van de stad verrijst er in sneltempo een nieuwe, duurzame wijk: Nieuw Zuid. Gerenommeerde architecten realiseren indrukwekkende woontorens naast lagere volumes voor woningen, serviceflats, scholen, sporthal, studentenkamers enz. Tegen 2028 zullen ongeveer 2000 gebouwen plaats bieden aan meer dan 5000 nieuwe bewoners.

Nieuw-Zuid wordt een slimme en duurzame wijk. Alle gebouwen worden verwarmd met hernieuwbare energie van het eigen warmtenet. Door middel van slimme ICT-toepassingen zullen bewoners hun water- en energieverbruik kunnen meten en controleren via smartphone of computer. Nieuw-Zuid draagt zo bij tot de klimaatdoelstellingen voor 2050 van de stad Antwerpen. De ontwikkeling van Nieuw-Zuid biedt een unieke gelegenheid om te experimenteren met nieuwe technieken en menselijk gedrag.

Bank van Breda palmde als eerste privé-investeerder op Nieuw Zuid het oude goederenstation in en verzekerde zo het behoud van een stuk geschiedenis. Ook studenten nemen hun plaats in met de nieuwe campus van de Karel de Grote Hogeschool. Het gerechtsgebouw uit 2006 van Richard Rogers Office verbindt beide. Een groene corridor en toekomstige Groene Singel zullen deze verbinding nog versterken. Aansluitend vormen de vernieuwde kaaien een verrassende, weidse ruimte naar de Schelde toe. Dit project kreeg onlangs de prijs voor de ‘beste publieke ruimte’.

Praktische info

Bel of mail ons voor een voorstel en offerte voor een geslaagd bezoek.

Tel.: 0032 3 338 39 39 - E-mail: info@expeditiedestad.be

Reserveer

BOOK NOW