Poreuze stad

Stadsprojecten van AG Vespa

Het strategisch ruimtelijk structuurplan (s-RSA) “Antwerpen Ontwerpen”, opgemaakt door het Italiaanse architectenduo Secchi & Viganò in 2006, heeft als basisprincipe renovatio urbis of de geleidelijke transformatie van de stad. Door steeds nieuwe bewoners en activiteiten is een stad voortdurend in transformatie. Om deze veranderingen in goede banen te leiden is aandacht nodig voor voldoende sociale mix, open ruimte, groen en kwalitatief wonen.

Als autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten in Antwerpen staat AG VESPA in voor het realiseren van een leefbare en aantrekkelijke stad. Met het grond- en pandenbeleid vervangt AG VESPA in wijken die het sociaal-economisch moeilijker hebben verwaarloosde panden door betaalbare, kwalitatieve woningen en handelspanden om zo een impuls te geven aan de buurt. AG VESPA (ver)bouwt ook tal van publieke gebouwen en onderhoudt en restaureert het stedelijk patrimonium.

De voorbije 10 jaar realiseerde AG VESPA 229 projecten met nog eens 118 in uitvoering, voornamelijk in de 19de-eeuwse gordel. Het programma werkt als een vorm van acupunctuur. Het gaat telkens om individuele ingrepen in het straatbeeld die vaak een herstellend effect hebben op een hele buurt.

De percelen zijn vaak onaantrekkelijk voor private investeerders: klein, smal of op een hoek. De ontwerpen van de meestal jonge, opkomende achitecten zijn dan ook verrassend creatief.

Praktische info

Bel of mail ons voor een voorstel en offerte voor een geslaagd bezoek.

Tel.: 0032 3 338 39 39 - E-mail: info@expeditiedestad.be

Reserveer

BOOK NOW