Linkeroever

Linkeroever

Linkeroever is een uniek gegeven. Als gevolg van historische wendingen en het ontbreken van moed was er voor dit gebied geen duidelijk uitgevoerd urbanisatieplan. In 2016 lanceerde de Antwerpse stadsbouwmeester Christian Rapp een internationale ideeënwedstrijd voor Linkeroever met de bedoeling een grondige kennismaking mogelijk te maken met een gebied dat een goede plek kan zijn voor een nieuw soort stedelijkheid. 

De woonblokkenwijk Europark kreeg een verkeersluwe verkeersas waarrond zich een aantal woon-, zorg-, cultuur-, onderwijsvoorzieningen concentreren. Het InterGenerationeel project LinkerOever (IGLO) maakt de heterogene wijk sociaal samenhangender. Het ontwikkelingsproject Regatta voorziet nabij het Galgenweel, het grootste zeilmeer van Vlaanderen, in 450 woningen, 1100 appartementen, kantoren en winkels. Langsheen het meer verrijst een wijkpark van 12 hectare naar ontwerp van het Italiaanse architectenduo Secchi & Vigano. 

Het Sint-Annabos (96 ha) werd samengevoegd met Middenvijver (30 ha) en Burchtse Weel. De drie gebieden vormen samen een groene ring rond het westen van de stad. Een aantal ingrepen moet ze meer integreren tot een aaneensluitend natuurgebied met ruimte voor sport en recreatie.

Praktische info

Prijs: €15 per persoon

Reserveer

BOOK NOW