Kennismaking met de Turkse gemeenschap

Merhaba! Hallo!

In het district Antwerpen leven zo'n 9600 Antwerpenaren van Turkse origine verspreid over drie buurten: het Kiel, de Brederodewijk en Antwerpen Noord. Ook in Hoboken en Berchem vormen zij een relatief grote bevolkingsgroep. Hun winkels fleuren oude volksbuurten op en de Turkse keuken valt ook bij de gemiddelde Belg in de smaak.

Tijdens de wandeling gaan we in op o.m. volgende thema's: waarom en wanneer zijn de Turken naar België gekomen? Welke tradities hebben ze behouden? Welke zijn ondertussen aangepast aan het dagelijks leven in België? We brengen een bezoek aan een bakker en een kruidenier en proeven van een paar typische producten.

In de moskee vertelt de gids bij een glaasje thee over de islam, de koran en Mohammed, de links met het jodendom en het christendom en over de ramadan, het suikerfeest en het schapenfeest.

Praktische info

Vertrek:  Hal van het Centraal Station aan de grote stenen trap. Eventueel kunnen we ook starten aan het Stuivenbergplein of metrohalte Elisabeth. Dit is af te spreken bij reservatie.

Einde: idem

Geschikt voor leerlingen vanaf het vierde jaar S.O.

Dit programma kan NIET geboekt worden op VRIJDAGEN.

Maximum 20 leerlingen per gids. We verwachten minimum 1 volwassen begeleider per groep.

Prijs: € 150 (2 1/2 u) inclusief een bezoek aan de moskee. Voor een appelthee in de moskee voorziet u nog € 0,50 per persoon contant.

Ook volwassenen kunnen dit programma boeken. Zij betalen € 180 voor een wandeling van 2 1/2 uur, inclusief moskeebezoek.

Uit respect voor de gemeenschap vragen we gepaste kledij.

Reserveer

BOOK NOW