De charmante chaos van de wijk "Dam"

Fietsers en voetgangers kunnen sinds 6 april 2017 via een nieuwe brug over het Albertkanaal vanuit Merksem naar het centrum van Antwerpen over een zogenaamde ‘rode loper’.

Dat is niet het enige nieuwe infrastructuurproject in deze wijk. Tal van projecten staan op stapel in de wijk Dam-Slachthuiswijk of zijn in het nabije verleden reeds gerealiseerd: een nieuwe school aan Park Spoor Noord en een nieuw ziekenhuis in aanbouw. De IJzerlaan krijgt na afbraak van het viaduct een totaal nieuw uitzicht. Er wordt zelfs opnieuw een kanaal aangelegd, net als vroeger. De stad gaat de gronden van het Noordschippersdok ontwikkelen met woningen en groengebieden. Buurtbewoners zullen het Lobroekdok als recreatiezone kunnen gebruiken. Ook voor de gebouwen van het Slachthuis zoekt men naar een nieuwe bestemming.

Redenen genoeg voor Expeditie De Stad om een nieuwe stadsverkenning uit te werken in deze wijk.

In een 2 1/2 uur durende wandeling nemen gidsen u mee van het Damstation, via het park naar het hartje van de Dam, waarbij we stilstaan bij de oude bezienswaardigheden en bij de nieuwe toekomstige ontwikkelingen. Heden en verleden lichten we toe in deze voor veel Antwerpenaars onbekende wijk.

Praktische info

Prijs voor prive tour: € 150 voor 2 1/2 uur, € 125 voor 2 uur 

Vertrek: Damplein voor Damstation

Einde: Omgeving Slachthuis

Maximum 20 deelnemers per gids.

Reserveer

BOOK NOW