Architectuur in 2060 - Zuid

Dwars door Stuivenberg en Seefhoek

Het noordelijke stuk van de stad Antwerpen lijkt de landingsplek bij uitstek voor mensen die hun land ontvluchten op zoek naar een beter leven. Nergens is de rusteloze dynamiek van de stad zo voelbaar als in de wijk 2060. Tegelijk is het een wijk met een typische couleur locale en de jongste, meest bewegende wijk van Antwerpen. Tussen de Turnhoutsebaan en Park Spoor Noord bruist het en leven veel mensen van veel verschillende nationaliteiten dicht bij mekaar. Dit is boeiend en inspireert en vraagt tegelijkertijd zorg en aandacht.

AG Vespa, de vastgoedafdeling van de stad speelt hierin een belangrijke rol. Zij zorgt er voor dat zowel jonge als gevestigde architectenbureaus hun kwaliteitsvolle projecten in deze buurt kunnen realiseren. Waarom, hoe, waar, voor en door wie, wat de uitdagingen zijn en welke kansen er worden gegrepen en geboden, dat alles komt tijdens deze expeditie uitgebreid aan bod.

Deze wandeling is perfect combineerbaar met Architectuur in Antwerpen 2060 - Noord of Architectuur in Borgerhout. Ze samenvoegen tot een fietstour is helemaal handig!

Praktische info

Start: De Coninckplein ofwel Kerkplein

Einde: samen te bepalen

Duur van de wandeling: 2 uur

Aantal deelnemers per gids: maximum 20 personen

Prijs voor prive tour: € 125

Reserveer

BOOK NOW