Een kijk-, denk-, en vooral doe-verkenning in Antwerpen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Een totaalervaring met speelse opdrachten. Een uitnodiging om alle zintuigen te gebruiken. In een stad valt er immers niet alleen veel te zien, maar evenveel te horen, ruiken, proeven en voelen.
We vertrekken aan de rand van het water en "duiken" eerst onder de rivier de tunnel en ook later op de wandeling de geschiedenis in. Hoe is de stad ontstaan en gegroeid? Wie was Christoffel Plantijn en waarom kennen we hem nu nog altijd? Hoe woonden arme en rijke mensen? Waarom heet het sjiekste plein van de stad Grote MARKT? Waarom heeft de stad een kasteel naast de Schelde? En wat doen die oude boten op het droge?
Gedurende 2 ½ uur gaat de gids met de klas op stap door Antwerpen. We beginnen aan de busparking bij het Zuiderterras op kaai 19, blijven min of meer in de buurt van de Schelde en eindigen met een fantastisch panorama over de stad op het terras van het MAS.
P.S. Deze stadsverkenning vervangt ‘Mannetje Averechts achterna', ons vroegere programma voor kinderen van de lagere school.