Linkeroever

Datum
zaterdag, 24 augustus, 2024 - 10:30 tot 13:00
Prijs
€ 15.00
Locatie
Ingang voetgangerstunnel L.O.
Frederik Van Eedenplein
Antwerpen L.O. 2050
Categorie
Stadsverkenning van 2 tot 3 uur

DE FAVORIETE TOUR VAN PETRA DE VLAM

Tijdens het Interbellum was de Antwerpse Linkeroever nog het voorwerp van internationale ontwerpwedstrijden en prestigieuze projecten. Hoogbouw langs grote verkeersassen domineerde de stadsuitbreiding van de jaren vijftig. Die modernistische inslag tekent tot op vandaag de wijk. Voor veel inwoners van de stad Antwerpen is Linkeroever onbekend terrein. Het is wel een deel van de stad maar toch ‘aan de andere kant van het water’.

Op dit moment ondergaat Linkeroever een grondige facelift. De woonblokkenwijk Europark kreeg een nieuwe, verkeersluwe verkeersas waarrond zich een aantal woon-, zorg-, cultuur-, onderwijs- en kinderopvang-voorzieningen concentreren. Het InterGenerationeel project LinkerOever (IGLO) maakt de heterogene wijk sociaal samenhangender. Het ontwikkelingsproject Regatta voorziet aan het Galgenweel  450 woningen, 1100 appartementen, kantoren en winkels. Langs het meer verrijst een wijkpark van 12 hectare, naar ontwerp van het Italiaanse architectenduo Secchi & Vigano. Het Sint-Annabos (96 ha) werd samengevoegd met Middenvijver (30 ha) en Burchtse Weel. De drie gebieden vormen samen een groene ring rond het westen van de stad. Een aantal ingrepen moet ze meer integreren tot een aaneensluitend natuurgebied met ruimte voor sport en recreatie.

Petra neemt u mee door dit groene, open, soms chaotische maar verrassende stuk Antwerpen en lichten de unieke positie toe van Linkeroever in het verleden, heden en toekomst.

Reserveer

BOOK NOW