Europa in de Kievitwijk 5 mei 2018 - VOLZET!

Datum
zaterdag, 5 mei, 2018 - 10:00 tot 16:30
Prijs
€ 0.00
Locatie
Lindner Hotel, Lounge
Lange Kievitstraat 125
2018 Antwerpen
Categorie
Bezoek van 1 à 1 1/2 uur

In mei vieren we met de Dag van Europa de officiële start van de Europese Unie op 9 mei 1950. Europa is dichterbij dan je denkt. De Europese Unie investeert ook in projecten bij jou in buurt en ondersteunt projecten van de stad Antwerpen.

Op zaterdag 5 mei 2018 stellen we de Kievit-buurt achter het Centraal Station in de kijker. Europa investeerde met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in de aanleg van het openbaar domein in deze buurt. Hierdoor was de stad in staat de in onbruik geraakte terreinen met groen en sport- en speelruimte voor de buurt te revitaliseren. Op de plek van een verlaten rangeerstation vormt het project de schakel tussen bestaande woonwijken in de Joodse buurt, de nieuwe grootschalige ontwikkelingen en het uitgebouwde HST-station Antwerpen Centraal.

De stad Antwerpen organiseert samen met Expeditie De Stad stadsverkenningen in de Kievit-buurt.

  • Zaterdag 5 mei 2018 om 10, 11, 12, 14 en 15 uur
  • De wandeling met een gids van Expeditie De Stad duurt 1,5 uur
  • Vermeld bij uw reservering zeker voor welk tijdstip u inschrijft. We beperken het aantal deelnemers per wandeling tot 20 personen.
  • We onthalen u in het Lindner Hotel (Lange Kievitstraat 125 - 2018 Antwerpen) met een koffie of thee.
  • De wandelingen zijn gratis, maar inschrijving via www.expeditiedestad.be is noodzakelijk.

 

De wandelingen zijn in principe volzet, maar soms komt er onverwacht een plaats vrij. U kunt zich dus de dag zelf nog altijd aanbieden in het Lindner Hotel. Wie weet kunt u toch nog mee!

 

Wilt u reserveren?