VACATURE COÖRDINATOR GIDSENWERKING - 19 U / WEEK

 

OVER EXPEDITIE DE STAD

Met een team van een 40-tal gidsen, één vaste medewerker en enkele vrijwilligers organiseren we bij Expeditie De Stad al meer dan 30 jaar stadsverkenningen voor groepen en individuele bezoekers. We zijn als gidsenvereniging gespecialiseerd in architectuur, stadsontwikkeling en diversiteit en verzorgen meer dan 700 rondleidingen per jaar.

We leggen verbanden tussen gebouwen, plekken, wijken en de mensen die er wonen en werken. Expeditie De Stad gaat op zoek naar de waarden van stedelijk leven, ook op plaatsen die niet voor de hand liggen.

Expeditie De Stad staat voor kwalitatieve rondleidingen, actuele informatie, gedreven gidsen en maatwerk voor specifieke (doel)groepen en scholen.

Omdat onze huidige medewerker op pensioen gaat (vanaf januari 2025) zoeken we nu een enthousiaste, creatieve gidsencoördinator met een vernieuwende visie om alle aanvragen en boekingen te beheren en te coördineren, waarna onze gidsen instaan voor de beleving van de stad. De coördinator kan rekenen op de ondersteuning van een geëngageerd bestuur.

Zorg jij er mee voor dat we bezoekers op een warme en gastvrije manier in Antwerpen kunnen ontvangen?

WAT DOE JE?

Je bent het kloppende hart van onze organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de reservaties. Je informeert klanten en gidsen en verzorgt onze communicatie.

JOUW JOB:

Je werkt thuis en/of op kantoor aan de taken rond het reserveren van stadsverkenningen (aanvraag – offerte – coördinatie – facturatie – debriefing). Je informeert en begeleidt de klanten bij hun keuze. Je behandelt reservaties of vragen telefonisch, via mail en onze online platformen. Je verzendt de facturen en volgt de betalingen op. Je houdt de rondleidingen up-to-date.

Je bent het aanspreekpunt van onze vereniging en zorgt voor een warm onthaal.

Je werkt nauw samen met onze gidsen en verzorgt de communicatie en promotie via de website en onze sociale mediakanalen. Je staat in voor de opmaak en verzending van nieuwsbrieven en interne communicatie met de gidsen. Je bouwt mee aan het interne en externe netwerk van de vereniging.

JE PROFIEL

 • Je hebt een liefde voor de stad Antwerpen en haar buurten
 • Je bent geïnteresseerd in architectuur, stadsontwikkeling en de diversiteit van haar bewoners
 • Je denkt vernieuwend, bent creatief en werkt planmatig
 • Je bent gedreven en neemt graag initiatieven
 • Je bent sterk in organisatie en administratie
 • Je bent flexibel en kan goed inspelen op ad hoc situaties
 • Je hebt mensenkennis en weet hoe je mensen kan aansturen
 • Door graag met mensen te werken weet je van verschillende individuen een groep te maken
 • Je bent diplomatisch ingesteld
 • Je denkt klantgericht en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je bent taalvaardig en kan je vlot en verzorgd zowel mondeling als schriftelijk uitdrukken in het Nederlands en in het Engels. Kennis van Frans en Duits is een pluspunt
 • Je bent digitaal denkend en beheerst de meest gekende en gebruikte Office-toepassingen
 • Je beschikt over een gezonde dosis zakelijk inzicht. Je voelt ook de ‘zorg voor het geheel’
 • Je herkent je in de waarden van onze organisatie
 • Je wil je inzetten voor een warmer Antwerpen

 

VOORWAARDEN

Je hebt minimum een bacheloropleiding of een gelijkwaardige beroepservaring.

WAT BIEDEN WE?

Onze grootste troef is de omgeving waarin je terechtkomt: een plek waar persoonlijke groei, uitdagende vraagstukken en een warme sfeer samenkomen. Met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en een eigen aanpak.

Een boeiende en verrijkende job in een dynamisch en cultureel werkkader. Een aangename werkplek in het hart van de stad, een boeiende werksfeer met een team gedreven gidsen en enthousiaste bestuurders.

We verwelkomen diversiteit. We focussen op je kwaliteiten, niet op afkomst, religie, geboortejaar, geaardheid of beperkingen.

Je bent beschikbaar vanaf 1 oktober 2024 voor kennisoverdracht en om je 3 maanden in te werken met ondersteuning van onze huidige medewerker.

Je hebt een vast uurrooster, af te spreken in onderling overleg. Je doet uitzonderlijk ook avond- en weekendwerk, afhankelijk van de projecten. In de zomermaanden is het secretariaat beperkt geopend. In de maand juli of augustus neem je vakantie.

AANBOD

Expeditie De Stad biedt jou een deeltijds contract van onbepaalde duur.

We bieden een aantrekkelijk salaris volgens het paritair comité 329.01. Relevante ervaring wordt verrekend. Naast je geïndexeerd deelltijds loon, krijg je:

 • een laptop en telefoon van het werk
 • een fietsvergoeding of een abonnement voor openbaar vervoer
 • een ruime verlofregeling
 • diverse opleidingsmogelijkheden

 

Je kandidatuur met motivatie en CV stuur je uiterlijk op 30 juni per mail aan: info@expeditiedestad.be t.a.v.het bestuur

BOOK NOW